~ my friends ~

Thursday, December 31, 2009

.: saye masih di situ...... :.

terlambat la update pas balik meeting...saye demam pas balik meeting..

demam apekah...terkejut mungkin...tbe2 ade jawatan baru...apekah????????

seperti biase

saye masih seorg warden (thank u..thank u...ah...dun mention...i know i'm gud)
saye masih cikgu kelas tingkatan 5...as for dis year..5 ma'awa
saye masih s/u data ko-kurikulum...naik pangkat sket ar..
saye masih ajk laman web sekolah....hehe...
saye masih ajk bahagian disiplin..owh...owh....
saye masih penyelaras bilik akses...harus lakukan perubahan!!!!!! chaiyok!!!!!
saye masih mengajar add mathn english form 5...
saye masih cikgu umah kuning~~
saye masih cikgu pbsm
tp.......tahun ini....
saye adalah cikgu koop???
saye adalah penasihat kelab nasyid....hehe...kinda excited...saye suke nasyid!!!lalala~~~
saye ngajar add math form 4!yeay!!!suke..suke...
saye ngajar math form 2...apekah?dak kecik...owh..layankn aje...
saye ngajar pjk...hehehe....soooo not me~~
saye memegang biro rawatan n kebajikan utk warden...agak suke la kan....

owhkies...itulah keje2 yg menanti sy...
azam 2010!perlu lebih sistematik....yeah...byk perubahan yg perlu dilakukan...

erm...ape komen ttg keje2 di atas?erm...ntah la...x tau nak ckp ape...x pe la..SAYA YANG MENURUT PERINTAH...nak kate ape lg...

tp aku amek space aku yg x sebarapa ini utk share perasaan aku yg x seberapa ni...aku sejujurnya kesian dgn sorg cikgu muda sekolah aku tu...mase tgh meeting ko-ku tu...aku dok sebelah kak zarina...ye...sy x concerntrate sgt ape cikgu aziz ckp...hehe...ampun cikgu! tgk senarai name ketua utk unti uniform...name thurayya jd ketua utk pu3 islam...aku maleh nk ckp ape lah kan...su kan baru...fine..die amek tugas kak ani...tp utk tros jd ketua penasihat pu3 islam...haruslah tgu dulu kan..she's still new what n we have more experienced teachers there...n tgh borak2 tu...aku tunjuk kat senarai nama cikgu2 kadet polis..aku cakap kat kak zarina..

'kite rase...tahun depan name ni confirm naik ketua'
'ye ar..akak pon rase cam tu...'

n guess what...x sampai 5 minit kitorg cakap cam tu..

seorg cikgu KP telah mengeluarkan pernyataan utk tidak memegang jwtn ketua penasihat KP thun depan n menyarahkan tugas itu kpd cikgu yg aku tunjuk name kat atas..
aku n kak zarina pon pandang satu sama lain...n senyum jer...kan btol...

n aku n kak zarina pon teruslah kire berapa byk jawatn cikgu tu utk thn depan...aku rase kalo listkan keje2 cikgu tu...confirm...die punye list plg pnjg owhkies!!!!fine...mungkin sebyk cikgu2 lain...tp sume name die dlm bhagian yg penting2 okies...

bile kitorg tgk cikgu tu...siyes cakap...muke cikgu tu berubah sgt...nak bantah..ye la...KAMI KAN CIKGU BARU...

dulu pon aku cam tu gak...tp naseb baik akak2 ku defend...so...agak terselamat di situ...n bile time cikgu tu...aku tgk...cikgu2 laki lain x de pon defend die..ntah la...nak wat cam no...sabar je la~~~~

ape2 pown...

yg paling penting...
tahun 2010 adalah tahun utk...
bekerja keras!!! lebih sistematik...n jadi cikgu yg bukan saje mengajar...tp mendidik!!!!
menyayangi diri sendiri...buat sedaya mampu...n saye belum bersedia utk berkongsi kasih sayang....
time kaseh!!!!!!

5 comments:

muhammad safarin said...

ku rasa ku cam kenal je sape tu...hish..yeke muke dia berubah..bukan masa tu dia dorg kate dia stuju...bukan dia seorang yang berdedikasi ker..tak cam aku..haha..dah le kene tegur pasal buku ringkasan kertas tercabut...pedas wey...

tapi memang aku terdengar pasal konspirasi tu..(syuhhh)..kalau tak dia jadi ketua warden lagi tuh...

dia aku tak tau la...tak penah tanye pun pasal dia cam ok jer terima semua...

tak cam aku...depan angguk2..blakang geleng2..hahaha

cikgupj said...

Jangan cam tu fidah, kerja-kerja jugak, diri sendiri jangan sampai terabai...kalau cam ni macamana nak kata;"seronoknya nak kembali ke sekolah!?"...

fidahchomell said...

safarin:
hehe...ko ke cikgu yg buku ringkasan kertas tercabut..ala...aku n kak zarina tgk kan je muke cikgu tu..mmg berubah...aku kesian kat korg..esp die ar...sume pon bg kat die..eh..eh..(okies..ala2 menyibok...konspirasi ape weih?)
nx year kalo cikgu tu x quit warden..haruslah nama naik jd ketua warden...

cpj:
sy enjoy...cume mahu mencari mood...huhu...hehe..sy cam mengabaikan diri sdiri ker?hehe

muhammad safarin said...

ey aku dah tanye dia (mungkin dia orang yang disyaki...)dia kate ok je...selagi boleh dia buat

ko je yang memandai...haha ..tak taula

fidahchomell said...

mmg la...aku x kate die x ok...cume muke die berubah...mgnkn x sangka kot utk terima satu lg jwtn..aku yakin die leh wat keje2 tu...cume aku n lelain ni kesian jer kat die...hehehe...