~ my friends ~

Friday, February 26, 2010

.: kudus sinarMu :.

ari ni 12 rabiulawal 1431H...

sume bercuti sempena menyambut Maulidur Rasul..tarikh kelahiran junjungan besar kita...

saya wat ape mase cuti ni?

plan nyer nak gi shopping...sebagai persiapan untuk ke Austria..

bila dah dekat tarikh ni....emosi makin x menentu...semalam contohnya...x dapat nak kawal diri..

ya Allah...rasa berdosa sangat2...balik tu..menungkan jer..

syaitan berada di mana2...kalau kita tak mengawal diri..bole hancur hidup kita..

ya Allah...ku pohon diberi kekuatan diri..mengawal perasaan dan emosi yang semakin terganggu...

ya Allah...aku insan kerdil..yang lemah segala segi....

ya Allah...izinkan ku diberi peluang untuk mendekatiMu..menjauhi segala kemungkaran dan laranganMu...

semalam balik..dah nekad...mest kuat semangat..lawan perasaan yang negatif tu...

pagi tadi tgk MHI..dgr lagu siti nyanyi...tajuk kudus sinarMu
Usah ditanya di hamparan mana
Tika terlena melata berkelana
Sesayup angkasa pun pergi
Selembah dituruni
Di mana berdiri
Mata tutup tak berhati

Bagai bahtera berkemudi diuji
Garis terentang imbanglah haluannya
Berulang renung lapis langit
Nipisnya ragaku
Bukalah kelopak kudus sinar Mu

Dia kekasih kasihNya memutih 
Dia tercinta hadir tiap tika
LuhurNya teguh paut hati berkata
Sanubari idam pelukanNya

Bagai bertemu rahsia
Penawar gelita
Hadir dalam titis... siramNya
Sinar kealpaan bak pelangi
Indah penuh warna
Dusta noda mata

Jika selaut cinta
Tulislah kalimatnya
Pastikan surut 
Meski selaut jua

Serlah cendala jiwa 
Insankan seharusnya
Jaharkan syahdu
Detik sesaat itu

Bagai satu cerita
Tafsirlah sebaliknya
Cuba mencari makna
Apakah hakikatnya
rase touching plak....nak nanges pon ada..kerdilnya aku di sisi-Nya...
 
 
~ya Allah...permudahkanlah urusan kami~

Tuesday, February 23, 2010

.: saya mau shopping! :.

sejak akhir ni..owh bukan..sejak semalam..dari semalam terasa nak merungut..erm..complaint?erm..tukar la..rase nak MELUAHKAN...

saya penat..erm..sejujurnya tak berapa nak fokus..tgh wat keje pon akan berhenti dan berfikir dan berangan..n merancang..erm...jadinyer kadang2 tu mood ade lari sket..dgn keje yang x pernah berkurangan..

tak...saya x complaint..saya cume meluahkan..

tak tau nak luah kat sape..jadi luah kat dalam blog aje lah....hehehe...boleh la tu..

ape yg saya nampak culture di sekolah saya adalah..once orang nampak seseorang itu buat keje..n pandai wat keje..ala~komited la konon..akan diberikan saje tugasan2 yang banyak..tanpa bertanyakan sama ada mampukah guru tersebut memikul tugasan yang di tambah bersama2 tugasan yang tak pernah berkurangan...owh..saya perlukan rehat................

tapi x pelah..biar saja saya penat di sekolah..kene stayback utk siapkan keje pon x pe..janji x mau bw balik keje..nape?ala...dulu sya bw balik keje jugak..tapi...................
TAK BUAT PON....

menambahkan muatan kereta jer...baik x yah bawa balik....kan?

belajar dari ka tura..mase keje..biar kite wat keje btol2..tapi mase holiday, holiday btol2...ye...saye sedang cube mngamalkan prinsip tersebut la ni....sebab tu..saya rela stay back dan wat keje dari bw balik keje kat rumah sg besar..apatah lagi ke rumh putrajaya....boleh?

owh...x sbarnye cuti sekolah bulan 3 nti...hehehe...

n juge cuti maulidur rasul nti...sebab saya mau shopping!!!!!!!!!!!!!!!!!

sape ade buku guru~jutawan akhirat?saya mau pinjam owh...
mau memotivasikan diri untuk menjadi guru yang bagus...A++++

owh...saya mau resign jadi warden la rasenye........................dah penat.................

owh saya dah mule dapat rentak untuk mengajar sume class yang saya ditugaskan...alhamdulillah...
finally, i've got the 'thing' that i'm looking for =)

.: sejuk nyerrrr.... :.

C.A.M.E.R.O.N

ye..saye baru balik dari bercuti di cameron pada hari sabtu n ahad ari tuh..

hehe..d best part was i escaped from my school's pibg meeting..haha..don't try this at home okies..not good for health tau!

erm..actually i was excited on going to cameron.whay?cos it hd been a long time since the last time i visited cameron..erm..ade dekat 5 tahun kot..

me n my family..i mean my BIG FAMILY. we used to always have holidat at cameron..every year..yup..every year..at the same bungalow..coz my uncle's company has a house where it can be rented ( at a quite a cheap price) by the empolyees..but since my uncle transfered to a different company, we no more had our holiday there..

so, the excitement was there when my mom told me about the cameron trip..yeay!

let the pics tell u the excitement k!


the bungalow that we rented..

the cousins~~luv them ^_^

the cutest among all..ma~long sayang dini isyraQ ok!

3 anak dara yang comel dan vogue..

kak ngah n mamita!

d sisters~

orang2 kuat kami yang bekerja keras untuk menyusuan balik perabot2 ke kedudukan asal..
time kaseh my boys!

n cuaca adalah sangat sejuk ok...grrrrr...tak taha aku..
n mase nak turun dari cameron tu ptg ahad tu..hujan la plak..

begitulah adanya.....

~banyaknye benda nak kene wat~
~ya Allah..permudahkan segala urusan~

Friday, February 19, 2010

.: boleh ke macam tu? :.

emosi tak brape nak stabil...mayb it's near to d time of d month..
rasa tensen and rase kecik ati jer...huhuhu....
padahal mende biase jer..
tapi disebabkan sedang berada di fasa sensitif..jadi mudah terasa..

erm...semalam b4 balik umah..borak2 dgn edzna pasal persiapan kawen..die tanye aku bile..aku x leh bg exact date lg sebab kene tgu dewan clear dulu la..
pas2 kak zu menyampuk..

'ar..akak tau dewan yang available..'
'mane?'
'dewan al-biruni'
'hehe...apekah'
'ok per..sume beres...tukang angkat kerusi meja..tukang kemas dewan...labour work sume free'
'panggil pengetua jadi pengerusi..'
'ar..pas2 boleh panggil kak zu jadi emcee'
'kak tura buat buku program'
'ustaz ais jadi photographer'
'intan, kak da n kak jah handle jamuan'
'ar...siap semua ajk pelaksana'

hahahaha...if only...............................

kelakar giler bile fikir2kan balik...bole plak la teacher2 english came up with this kinda thing... kuangkuangkuang........

Thursday, February 18, 2010

.: keep on smiling :.

apa mau cerita yer...sebenarnya banyak yang sedang bermain di fikiran....

banyak sungguh hal yang perlu diselesaikan...

harap2 semua berjalan lancar...

hehehe....

semalam dah balik sg besar.....

nak tau tak...

bertolak balik jam 5.30 pm tapi saya sampai hostel 9 pm...

kenapa?
sebab jam kat jalan bengkang bengkok kat sg boleh ke ijok tu...
almost one hour k...
nasib baik balik bersama2 anak2 ku~ihsan dan razy...
ada teman utk berbual...
hehe...
kenapa jam?
sebabnye ade lori petronas terbalik...

singgah ke masjid kuala selangor utk bersolat maghrib..
pas2 teruskan perjalanan ke hostel...
tak balik rumah terus sebab saya warden on duty..
tapi kul 11 lebih lari balik umah...
hehe...disebabkan penat, saya lebih selesa untuk tdo rumah..

sekarang terasa nak demam....
sebab semalam kena ujan..
tak mandi terus...sebab malam dah...
tekak dah perit..dah selsema jugak..kepala pon dah pening2...huhuhu

tadi berborak dgn edzna~bride-tobe..
amek pengalaman...
wahwah...banyaknyer benda yang kena buat sebenarnya...
sekarang saya pon dah mula terasa walaupon bukanlah majlis perkahwinan...........

semoga dipermudahkan segala urusan...

amin....................

Tuesday, February 16, 2010

.: can't help myself from smiling ear to ear :.

owh...
sangat penat...
shopping dari kl ke....
alamanda...
tapi suke...
hehehe....
shopping kan...
suke la...
semoga dipermudahkan segala urusan...
amin.......


doakan saya!

esok atau lusa kalau ada kesempatan akan blog yer...hehe...
owh...mahu berkemas2 pulang ke sg besar..................................

.: full house marathon :.

ah....ngantoknyer...pg ni nak g kl...shopping ape2 yg patut dishopping....

semalam wat aper?

erm...maraton full house okies...umi ku br membeli dvd full house..jadi kami sumer semalam tidak ke maan2...kerana maraton full house...

gelak macam x pernah tgk okies...apekah?

gile comel okies...hehehe...

utk lunch kami masak nasi tomato..resipi baru...nyumnyum...jadi la jugak...sedap owh!

ilike..janji name makan...mmg sedap owh...

pas2 petang kul 6 gi kubur..lame x gi kubur...bersihkan sket2 kubur arwah abah n arwah maksu....pas2 balik singgah pullman utk mengambil gambar...hehehehehe

sile2 tgk aksi gediks kami adek beradek...

sile jgn muntah okies...

hahahahaha

 

  

  

  

  

  

  

 




pas2 balik..kak da dtg umah...dlm kul 8 lebih kak da dtg...bersama suami+anak+n adek n adek ipar...

makan laksa..cucur udang..n keropok...

tu jer la...

ala.......................................
malasnya
nak balik sg besar dah esok.................

Monday, February 15, 2010

.: make it realistic! :.

perkahwinan impian..

i bet each n every one of us.. we had dreamed of our wedding..rite?especially girls..no exception for me..

i do have my dream wedding...

but i know..sometimes, it will be just a dream..yup...if the dream is not realistic..n something that is impossible to make it possible..then, it will not be possible to became a reality..rite?

but growing up, i just have to be realistic.. i can't compare with my dreams that i had back then.. i was a  child then..as for now.. i want my wedding to be simple but meaningful..

meaningful in a sense of where i can meet my family..a gathering with my friends...

erm...apa yang saya cuba nak ceritakan di sini adalah utk pengetahuan bakal2 suami di luar sane...

please know that, we d girls...we have our own dream for our wedding...tanyalah budak kecik mana pon...dia pon pasti ada perkahwinan impian mereka...

jadi..jgnlah kecewakan bakal2 isteri anda dengan tidak memberi support kpd perkahwinan impian mereka...


all they need is support from 
their beloved..
that's all..

sedih terasa di hati bila yg tersayang pon tidak memberi support...ni kan perkahwinan bersama..diharapkan semua dapat berbicang..dudk baik2..bincang elok2...

after all, it's gonna be a once in a lifetime experience..

sekali ni jer kita kahwin..insya Allah...jadi apalah salahnya kita sama2 jadikan perkahwinan impian si gadis satu realiti...

yg penting ikut budget..kalau mampu berbelanja lebih...teruskan..yang x mampu...tgk poket sendiri la kan..jgn membazir..jgn sampai..bile dah abes kenduri...hutang keliling pinggang...owh!takutnye saye.............

as for me..teringin sangat perkahwinan saya nti dihiasi bunga2 segar...make it simple..but fresh with the smell of blossom fresh flowers...nice rite?

kawan2...setuju tak?

u better to agree with me...for the sake of ur wedding in the future...huahuahua...

saje berangan...don't try this at school!

Sunday, February 14, 2010

.: jangan sambut! :.

okies..rasenyer sumer pon tahu ari ni dikatakan sebagai valentine's day...sedari kecik mmg nyer aku tau adenyer ari yg dipanggil valentine's day...tp perlu ke kita umat Islam menyambutnya..

ada kwn tanya saya... 'ko valentine sambut kat ner?'...owh..haruslah aku terkejut kan..sebabnyer soalan itu ditanya oleh seorang yg baik dgnku..seagama dgn ku..n die tahu macam mana aku...aku terus terdiam n memandangnya..n dia pon sedar kot yg aku x selesa dgn soalan itu..'owh..x sambut yer'...haruslah tidak...lagilah my future hubby itu haruslah tidak kan menaymbut2 menda2 ini....nak mampos?huhuhu...

tak dinafikan ada yang berkata 'ala..kitorg saje2 jer..bukan sebab tu..saje jer..'

walaupon sajer2 tp kamu tetap seolah2 gembira dengan kehadiran hari tersebut...perlu ke?

sejujurnya aku sedikit terlupa bahawa tarikh itu adalah valentine's day...n tidak terfikir pon di mana..bagaimana n dengan siapa perlu menyambut...fine..ada yang panggil hari berkasih sayang or wut ever...14 february je ker hari berkasih sayang...aku adalah tidak setuju la kan...ape2 pon bile kite hanya menyambut hari kasih sayang pada tarikh ini seolah-olah kita mengIYA kan kegembiraan pada hari ini...

seperti yg kita sedia maklum melalui internet banyak yg kita tau sejarah hari Valentine..macam2 versi..terpulang la kepada mereka di luar sana utk menilai...

yang saya sellau igt hari Valentine adalah hari utk memperingati hari kematian seorang paderi yang bernama Valentine..owh apekah?

perlu ker kita umat islam utk mengingati hari itu...owh~~

sebagai peringatan kepada samua yang sedang membaca blog saya..especially yg tengah menyambut hari Valentine tu...helllo...kamu2 ni sume sedar ke tak lagi beberapa hari adalah ketibaan Maulidur Rasul..hari yg SEPATUTNYA kita raikan...kelahiran Nabi junjugan kita...

baiklah kamu semua sedar n buat persiapan utk menyambut Maulidur Rasul tersebut...selawat ke atas junjungan besar kita tu..dapat pahala..orait?

.: saya suka berada di rumah :.

ini adalah cerita yang berlaku pada 13 february yer....

seronok berada di rumah...bukan sahaja sebab bercuti..tp jugak seronok sebab dapat berkumpul dgn umi n adek2 saya..lama tak juma diorg...dekat 3 minggu...sebab dah 2 minggu x balik umah~sedih~

erm..seronok sebab semalam dia dtg jumpe umi...hehehehe...~mood gatal~

okies..ape wat ari ni?ari ni kuar dr pg sampai ptg..............eh x....sampai malam....

pagi2 morning...tp x de la glory morning sgt pon..telah menuju ke pusat kejiranan presint 11 utk bermandi manda!
g swimming owh..bagi menguatkan otot badan ni...nak bg tough sket la..hehe...kata nak make it a routine to go swimming...am trying =)

berikut adalah gamabar saya n cousins bersukaria di swimming pool presint 11 pada hujung januari dulu..tp di sini la saya gi swimming jugak semalam...gambar semalam ader dalam hp umi...x transfer lagi la....

 
 ini adalah kami2 yg gewdiks n hot okies! me n cousins!


  
yes! saya berjaya mengapungkan diri


 
 dis is cute rite? thankie acah for capturing this nice moment..
very natural! i like owh!

pas swimming tu tros gi alamanda...did a bit of shopping..hehe..beli kain...kaler peach..sweet jer..pandai la org binwanis tu goda2 aku n umi n kak ngah utk membeli kain itu yg berharga rm2++..pergh...tp x per la..once in a lifetime kan...huhu..cari punye cari nak gi tempah pown problem la plak...dari satu tailor ke satu tailor..dah masuk waktu zuhur..balik umah dulu utk solat zuhur n juga utk lunch!

makan per?makan lotong...oh! seronoknya!lama x makan masakan rumah...seronoknya dok rumah!wawawa.....

pas2 around 3.30 kuar lg..nak g cari tailor yg sudi menjahit baju kami2 ini...sudila..sudila....dari satu atilor ke satu tailor..naseb ada yg sudi menerima tempahan...mak ai...upahnya..sangatlah mahal..x pernah dalam seumur hidupku menempah baju semahal itu...tapi memikirkan amat urgent..kami gagahkan jua...huhu...jadinya harap2nya cantik la jahitan nyer yer...coz we have TO PAY A LOT for that okies..

settle sudah satu masalah...hantar baju umi n kak ngah juga kat tailor yg baru di'discover'..kat sg merab sana..

masih byk benda yg perlu dibeli..............

pas2 balik solat asar..rileks2 ajer...pas maghrib kuar dinner kat dengkil...nyumnyum..kat malee..saya blanje umi n adek2 saya...seronok..lame x berkumpul dgn family tercinta...

 I L.O.V.E M.Y F.A.M.I.L.Y

balik tidoran di depan tv..................solat isyak dah kul 12 lebey...itu jer la yg berlaku ari ni..

YA Allah permudahkanlah urusan kami..amin...........

Thursday, February 11, 2010

.: pertandingan nasyid~ :.

saya mengantok..saya letih...semuanya lah..complete package...

ar..nak kongsi cite..semalam ada pertandingan nasyid puteri~prostar punyer la..

teacher wan adalah judge ok!sesuai ker?hehehehehe..u tell me la..

here are some of d pics that i managed to capture eventhough was busy giving marks to the performances...ahaks!
this is the form 3 students performing..
nice one i would say..
best sgt!
enjoy..luv the solo~~
sgt comel n sgt well prepared
everybody just know what to do..nice owh~~
and they are only form 3..and i think they can go far if this is their form 3 performance !



di atas adalah anak2 saya form 5..
slowly now i'm getting closer to these students..
at first i was like, will i be able to get close to them..
as by getting closer will make my work as a teacher easier..
personally, saya amat memerlukan keserasian dalam mengajar..
bila dah serasi, keje jadi amat mudah..
erm..talking about their performance..
mmg best la kan..
form 5..dah besar..hehehe



ini adalah kanak2 riang yang baru nak membesar..
form 2 students..
ala~ala comel kan?
mmg sgt comel..
solo tu pown suara sedap..i like!

ini pulak adalah anak2 form 4 saya...
sangat biru...
n saya suke kaler biru...
nice n calm...don't u think so?hehehehe
performance diorg ok..
but i think..it could have been better...
next time ye girls!

ini pulak adalah form 1..
still baru...so...masih punya masa utk belajar dr akak2 glamer di atas yer..
you go girls!
satu nak puji...baju cantek owh!


ini pulak adalah artis undangan...boleh?
hahaha...
tapi diorg ni mmg best ar...mmg sporting..
bagi jer la..final year kan..
huhuhu

so keputusannya?
adalah~~~~TUNGGU YER~~~~

okies...ari ni adalah masuk ke kelas form 2 yg sy ada bengang dgn ade sorg budak tu kan...tapi kene la masuk ngajar la kan..tp mmg sy adalah tidak pandang kepada pelajar tersebut..kejam?erm..masih terasa sakit d hati..tgk la nanti..bila dah reda sket...bile la tu ek?hehehehe

suke ngajar 4m ari ni..sebab saya cuba utk menjadikan add maths interesting..ppl....add maths is fun okies! add maths is easy...as ABC! jadi cuba kaitkan dalam kehodupan mereka..contohnys, untuk memudahkan penentuan rane..saya bagitau buang negatif..macam dalam kehidupan..dengan adanya sifat negatif dalam diri kita, hidup kita kan susah..tp bile kita buang sifat negatif yang ada dalam diri kita, hidup akan bertambah senang...btol ak? jadinya tadi...untuk memudahkan keje, saya ajar mereka utk buang negatif itu...a

owh....saya suka add maths =)

Tuesday, February 9, 2010

.: kekecewaan saya :.

semalam adalah assembly~biasalah hari isnin kan..
n semalam jugak adalah perlantikan pengawas sekolah..pengawas pss..pengawas koperasi..wah.meriah gitu!

saya rasa mcm nak tulis pasal perlantikan tu..nape?sebab sy dapat tau ramai students saya masuk blog saya. sekurang2 nya dgn update apa yang berlaku kat sekolah dapat lah mereka tau apa yang berlaku di sekolah...hehehe






di atas adalah beberapa gambar yg sempat disnap oleh saya..
saje jer..utk mengisi masa lapang di assembly..hehehe

yg kelakarnye adalah si tuba. agaknye dia dah kautim dgn akaknye~kak tura. maka tanpa segan silunya beliau telah memberikan pose yang comel semasa naik ke atas pentas untuk dicapture oleh akak asi nyer..hehe so cute~~

erm..ape lg ek yg berlaku ari isnin ek..ar..rasanya x share lg dlm blog ni ttg kekecewaan saya terhadap seorg budak form 2 tu..kecewa sgt2 samapi sy ras malas nak masuk ke kelas dia..x pernah rasa mcm ni dgn student.. x elok pown kan..naseb baik burn pg tu sebab assembly lama..rasa geram sangat2 dgn budak tu n disebabkan dia sorg je, saya rasa malas nak masuk ke kelas tu...argh! i hate this feeling owh~~

pas2 ahad pg tu mase g breakfast dgn otomen n izzah. he picked me up. n i found a book 'guru~jutawan akhirat' sempat belek2 je..x sempat tgk sgt..tp igt nak pinjam la nti..nak baca.. basically buku tu cerita ttg bagaimana seseorg itu dengan peranan sebagai guru boleh menjadi jutawan akhirat. terbaca satu petikan yg lebih kurang mcm ni lah. mcm mana geram pon kite dgn student kit. bgaimana marahnya kita terhadap pelajar kita, kita kene sabar. kerana tugas guru adalah mendidik. diorang jd macam itu sebab mereka masih lg perlukan bimbingan. bila baca tu, terus tersedar yg aku x patut simpan rasa geram kat budak tu. tp.................aku ini manusia biasa..........lagi2 seorang wanita yg memang diketahui umum adalah seorg yg sensitif. abes cam no.. sooner or later, i hope that i can get rid of this feeling kalau tak, saya adalah tidak boleh nak tgk muka budak tu...owh tidak~~~~~

cite ari ni pulak...x tau kenapa dgn sorg kwn ku itu..when i left her b4 going to class, she seems fine, when when i came back, i saw tears rolling on her cheek. ah sudah.. apekah? aku pegi kat dia, dia x nak cakap..so i let her cool down first. aku sebenarnya agak kesian gak kat dia..byk sgt yg mengganggu perasaan die.. but just keep it personally among few of us who knew about the story.

pas2 adalah meeting utk mesyuarat pibg yg akan berlangsung pada sabtu, 20 februari 2010...ala...nak pg cameron highland...cam no ni....huhuhu..
selain meeting pibg adalah beberapa teguran dr big boss kpd kami semua, teguran kepada warden...huhu...sabor je la...dah la jd warden, pas2 ade teguran lagi..apekan daya...nasib badan..pas2 utk cikgu yg ajar pjk..~saya! saya!~hehehehe...silalah ajar pjk yer..owh...harus ajar pjk...pasal buku kedatangan. yg lain x berapa nak dgr sgt...sebabnyer? ngantok owh!

Monday, February 8, 2010

.: cerita saya :.

i failed to wake up at 5 am this morning. yes. i've locked the alarm clock. 5 am. 5.15 am. i managed to wake up at 5.50. to have my drink as i planned to fast today. then, i went back to sleep. teruk kan?

i'm trying to change myself here. want to try to wake up at the middle of the night to perform night prayers... i planned to start this morning but I FAILED!

what saddened me was i woke up already but i went to sleep instead. wake up just to sleep adoyai~~

lately, i feel empty. something's missing inside but i just don't know what..why.........................

but, i had a lil chat with kak tura, she told me her routine was to wake up at 4.30 am to perform night prayers and then she continues her work. nice rite? when i heard that, i was like just waking up from a loooooooooooooong sleep. yup. i think i've distanced myself from my creator. feel like i'm too far from Thy. yup. i miss to be near to my One and Only Allah..

i wish to try again tomorrow morning. i must be strong! must be able to defeat Iblis' whispers.....

BANGUN WAN RAFIDAH! MESTI BANGUN!
JADINYA HARUS TIDUR AWAL TAU!

p/s* maznah....a'ah yg dlm berita tu. tcher x tau nape x leh reply kat comment form tu...hehehe

Sunday, February 7, 2010

.: paranoid :.

bila tgk berita utama kat tv3 td, rasanya x salah kalau saya kata kan saya agak fobia untuk kahwin. paranoid?

kpd sape2 yg tgk berita td, tahulah ape yg sy cuba sampaikan.

apa?

erm..td mase hujung berita utama tv3 td tunjuk visual pasal pengantin lelaki tanggu kahwin pada saat2 akhir. seminggus sebelum tarikh. di mana yg pastinya, kad2 sudah diedarkan. kedua2 pengantin hanya menuggu masa utk disatukan dan tetamu2 adalah tidak sabar2 utk menghadiri kenduri penganti kan?

tapi tadi...sedihnya pengantin perempuan td. kesian kat pengantin perempuan td..fine..kite pon x tau ape masalah sebenar. tp pastikan pengantin lelaki tersebut ada alasan yg kukuh utk tidak menghadirkan diri ke majlis nikah tersebut..

mase tgk berita tu, tibe2 adalah sangat takut..sangat fobia.sgt paranoid. n cube bygkan diri berada di tempat perempuan tu...MALU weih!!!!!segan weisz....

jadinya lepas tgk berita tu...mula la saya berfikir...huhu...takutnya nak kahwin...boleh?
dan berfikir2 bahawa mungkin pengatin lelaki tu x bersedia lg kot...
n saya pon mule berfikir..hanya akan berkahwin apabila diri n futue hubby betul2 bersedia...insya Allah =)

.: give signal please..... :.

hye..hye..bertemu lagi kita dalam alam ria disney..hehe...ala..saje jer bikin gempak..ala..mase ngkorang kecik2 dulu kan ade cite alam ria disney kat tv3 dulu..hehehe

ape nak cite yer..oh ye. ade satu benda yg dah lame nak dikongsi dalam blog ni..

baik..apekah benda di bawah ini?

bijak bestari belaka semuanya...betul..adalah sejenis kenderaan..

n secara kejadiannya, sesebuah kenderaan itu, sama ada bas, kereta, van or lori..mesti ada tayar...

betul!!!!!

n mesti ada cermin depan tu kan?



betul!!!!!

mesti ada pintu nak masuk kan?



betul!!!!!

pastu mesti jugak ada lampu kat depan n belakang...kan?

betul!!!!!

dan juga MESTILAH ADA LAMPU SIGNAL kan????

double BETUL!!!!!!!!!!!!!!!!

tetapi tolonglah orang2 di luar sana................ silalah menggunakan lampu signal yg sememangnya sudah disediakan..bukanna kome2 kene pasang dulu kan lampu signal tu..ada hanya perlu tolak satu sahaja satu bahagian dekat stereng tu utk memastikan lampu signal menyala bg menyatakan/memberitahu pemandu2 lain bahawa anda mahu membelok ke kanan atau ke kiri. sekurang2nya dgn memberitahu pemandu2 lain, maka tidaklah perlu kami di junction ini terus menunggu sedangkan rupa2nya kamu mahu masuk ke junction itu...

susah sangatkah???????????????

adoi la...

tp saya notice la kan...drivers kat sg besar ni mcm ramai x suka bg signal bila nak masuk ke simpang..n diakui oleh rakan2 di bilik guru...nape ek?

kasihanilah hamba......................................

tolonglah gunakan signal yang telah dicipta utk kenderaan itu..sian kat signal tu...sedih bile tidak digunakan oleh tuang yang empunya kereta.....

kan?

Saturday, February 6, 2010

.: sangat menakutkan.... :.

mmg sangat menakutkan..ape yg menakutkan..i'm not sure what's happening among d form 5 classes for this year...they are so eager decorating their class..painting the wall..skirting the tables..what i'm trying to stress here is they are competing among each other..sangat semangat okies..

so..as one of the classes' class teacher, i spent time with them to decorate the class..

so, these are among d pics~~









those are d pics that i managed to snap..
planned to snap more but was sooooo damn tired on that friday

rajin kan anak2 ku...
hahaha..
saya sebagai guru kelas adalah bagi support mane yang boleh la..hehehe


Tuesday, February 2, 2010

.: jiwa dibelai :.

Seindah tiada lagi kau kuingatkan

Sayang kau hilang

Menanti biar sampai akhir hayatku di dunia ini



Kau tahu betapa kusayang padamu

Hanya bidadari sebagai ganti

Hanya takdir menentukan ia

Oh belaian jiwa



Oh angin sampaikan laguku padanya

Yang sedih pilu

Terimalah laguku jadi teman hidupmu

Untuk selamanya



Kau tahu betapa kusayang padamu

Hanya bidadari sebagai ganti

Hanya takdir menentukan ia

Oh belaian jiwa

adalah sebuah lagu lama yang tiba2 bermain di mindaku..salahkan cite na o mei plizz..overheard this song in dseries....nice one rite?

.: u'll never want to walk beside me :.

hehehehe...well it's d time of d month..proud to be a woman =)
hehehe...harus x sesuai kan..
itulah istimewanya kaum hawa Allah ciptakan dan diberikan cuti beberapa hari dalam sebulan.

apa mau citer ye?
sebagai seorang guru, korang rasa harus ke aku marah kalau ade students datang tanya?itu tanggungjawab kita. betul? jadi aku adalah tak faham apa perlunya kamu2 yang bergelar students untuk berasa EGO n KONTROL MACHO untuk bertanyakan saya soalan. it's my duty as a teacher obviously..

tadi b4 balik borak2 dgn dak edzna~sebenarnya lebih kepada utk menunggu masa utk singgah di pasar malam di belakang rumahku..hehe..lebih kepada perihal sebagai seorang guru. sebab anak2 saya tahun ini adalah anak2 edzna pada tahun lepas. kami berdua ditakdirkan sentiasa ada jodoh dgn kelas ma'awa yg sememangnya terkenal dengan gosip2 n kontroversi2. it's a fact. it's like a trait in ma'awa..but if u ask me then, i have no problem at all teaching ma'awa students. honestly. i'm happy to be their teacher. yup true. they are naughty. it can't be denied. my princple is simple.don't create problems in my class because i will give u mooooooore problems if u do. don't mess with me because i'll mess your life then. listen to my instructions. do my work. listen to what i'm teaching. as simple as that. as long as u don't create problems in my class then i'll have no problems with u!but if u dare to fool me. that's it! i can be nice but at times, u'll never want to walk beside me. trust me. i can be nice to u but i can be 'NICER' if u dare to create problems in my class.

4 ma'awa this year hasn't created any obvious problems in my class, even if they did, it's outside of my add maths class. so i could say that so far i'm happy to teach them. so, please behave as the way u r behaving now! edzna also shared the same opinions of 4 ma'awa. both of us comfortably at ease teaching them even they do need extra in theri lesson bu I DON'T MIND because that is my mission. for everybody to love maths and add maths because maths is fun.

.........my top priority is still maths n add maths...not other subjects..sigh~~..............

do u understand what i'm hiddenly tring to tell here?
masih perlukan sedikit lagi semangat utk masuk ke kelas yang satu itu..please respect me ppl!

Monday, February 1, 2010

.: ayai ustaz! :.

setelah seharian besenang lenang di rumah tanpa melakukan aktiviti berunsurkan akademik...wah gitu!
ari ni saya telah menyibokkan diri...as always...kalau diriku di sekolah..adalah tidak punya peluang utk bergurau senda (sket2 mungki ada) ape lg utk berfoya2 di depan komputer sambil bertenet...haha...sebab itu adalah aku tidak faham macam mane lah ade seorang sahabat itu boleh on9 fb sentiasa...aku punyer la byk keje...x terbuat semua...kejar dateline lagi........................adeh~~~

pagi td mase assembly, ade pelancaran bulan bahasa

bahasa melayu..bahasa arab..bahasa inggeris

n tiga2 bahasa ini haruslah membuat persembahan...n kak zu tugaskan aku utk mencari seorg budak form one yg comel (demand okies...hehe...) untuk sesi story telling utk bahasa inggeris...kak zu soh aku carik n train die..cari punye carik...aku tanyelah anak ku si izzul~sapekah dak form one yg plg comell..ini adalah kerana exco2 ini telah spend masa dgn dak2 form one utk sesi orientasi..pas2 die kate...ade sorg budak comel name lutfil...

siyes korg...mmg comel sgt..kecik n ade lesung pipit..sangat kiut okies!pas2 ari khamis ptg aku train dia..make sure die memorize text...a short version of rumplestiltskin....pas ajar die buat gaya serba sedikit..
pas2 minta kak zana tgk kan malam semalam..last preparation b4 he goes on stage d next morning...

comel btol...tgk die cam menggigil while waiting for his turn..ye la..sape x ketar beb...first time n sume org2 besa...kamu adalah pelajar tingkatan 1...haruslah...tapi dia adalah sangat comel okies...hehehe

pas2 bermulalah sesi menyibokkan diri membuat kerja...masuk kelas ngajar..tulis remarks utk dak2 kelas utk result ujian diagnostik..ana kat pn abaidah..pas2 anta keja utk pengurusan bilik komputer kat cikgu najib...settled...ooops one more thing! dasar biro!harus!harus!okies...gonna do it after this...kalo x, harus mengamok papaku~ustaz rahim...hehehe...ayai ustaz!

pastu wat extra class utk dak2 form 5ds..class add maths...personally, i love teaching this calss..yup, they are quite slow n need more attention from the teachers..but i am very comfortable teaching them. eventhough it's a challenge for me teaching them..i'm happy with their attitude towards learning..as they put away their shy to ask questions..eventhough sometimes the qs are sooooo basic, at least they are not ego in keeping their weeknesses....i love teaching this kind of students =)

oh ye...lupe plak nak highlight,
kak ngah saya dah dapat keje...
alhamdulillah...
syukur ke hadrat Illahi kerana memurahkan rezeki saya n adik beradik dalam membantu umi kami...
syukran ya Allah...
alhamdulillah =)