~ my friends ~

Monday, November 29, 2010

.: cerita di malam itu :.

okies sambong entry pasal malam nikah tu...ntah nape rase cam kelam kabut jer..pas khatam tu...ntah dok sibok ape ntah...kocoh2..kul 6 br solat asar...huhu...owh...kecoh2..cr baju umi pastu sibok kak ngah n cousins nak anta mak cak gi shah alam..diorg ade kenduri mlm tu...
pastu aunty marziah naik..she was assigned to take care of me..to make sure that everything about me is ok...blabla....n thanx to my sayangness sebab teman kite dr mula sampai abes...hehe...pas solat asar tu...kak nor pon dtg (mak andam)...tros tenyeh2 muka den...macam bese kan saya tak biasa make up ni...jdnye bile sampai tang eye liner...mintak maaf...mmg jerit ler...heheheh...sampai kene marah la dgn kak nor...huhuhu...tak tahan seh...berair mata saya...pastu kul 7 gi solat maghrib...doa minta dipermudahkan urusan pada malam tu....pastu siap pakai baju...n selendang....crown n veil...alhamdulillah...sume settle by 8...dan saya pon trurun ke bawah utk bersedia ke masjid besi...
turun bawah sume tego lain nye muka kak long...owh...haruslah...saya bukan kaki make up...hehehe...

pastu dalam 8.15 sume bergerak ke masjid besi...naik dgn amiaman...tak tau berapa byk kereta lgi yg iktu kat belakang tu ntah...masa tu nervous tak terkata...hanya Allah yang tahu...yerla nak memulakan kehidupan baru...macam2 bermain di fikiran....tp kuatkan semangat ingat Allah...sampai2 kat masjid besi...(rabun...tak pakai spec)...hehe...so, hyanya mengharapkan org2 di sekekliling utk memimpin saya...aiseh...huhu...tros naik atas ke dewan solat...ade dua majlis malam tu...kami dapat port ngadap masjid putra...tros duduk...rombongan lelaki tak sampai lagi...debar gak ar...ustaz tok kadi pon tak sampai lagi...aduh...tp cuba untuk tenang je....tp memang debar gile la...amek tempat....kak ngah jd gtukang report...bgtau rombongan dah sampai...usatz dah sampai semua...lepas sume dah sampai...tros amek tempat...ustaz fairuz pon mulakan majlis...mula2 minta saya baca izin wali...pastu tandantangan..pastu khutbah nikah...masa ni...rsa cam nak menitis air mata...sebak mmg dag tak tertahan owh...ustaz bc pasal tgjwb ister, suami dan kehidupan selepas itu...pas dah bc khutbah, ustaz teruskan dgn majlis nikah..inilah moment yang saya tak akan lupa sanpai bila2...bila ustaz kata, wali sendiri yang nak nikahkan...ya allah, masa tu terus berderai, terus genggam tgn wan chik,..sebab kalo tak dpt semangat macam tu, confirm banjir...sebak yang tak dapat digambarkan...Alhamdulillah hajat untuk mannan sendiri nikahkan kak long di tercapai...sebab..senminggu sebelum tu nan macam dah surrender tak mau nikah...takut debar..in fact, masa kuar rumah pon nan x decide lagi...tp sampai kat masjid, pak2 sedara sume bg semangat...motivate dia...nah..,.he is really a surprise...mau tak berderai...
Alhamdulillah dengan dua kali lafaz, saya sah menjadi isteri kepada suami tercinta...lepas tu, suami (eceh...cam pelik mula2 nak guna suami...tp lama2 biasa dah...hehehe) pegi wat solat sunat...saya salam umi....Alhamdulillah bersykur kepadsa Allahg keraba dengan izinNya telah mempernudahkan urusan saya....
pastu bagi mas kahwin, sarung cincin, sarung gelang, terus gerak balik...sempat jumpe intan, kak zarina, yana n mc yoo yg dtg ke masjid...
cerita kelakar...tine ni lah si fathin saadah (student saya) tau yg saya-teacher nya kawen dgn sedaranya...hehehe..saya tau lama dah..tp dia br tau malam nikah tu...excited je die,...teacgher kesyangankan...hehehehe...kantoinye masa fathin (ikut rombongan lelaki la) nak naik lif, terserempak dengan teacher intan dia..pastu sembang2...

'teacher nak pegi mana?'
'nak pegi tecaher wan nikah ni...'
'owh...saya nak pegi tengaok sedara saya nikah...tu sedara saya...(sambil tunjuk encik suami)'
'tu la suami teacher wan'

maka...terbuka lah rahsia yg disimpan hampir 2 tahun...hehehe...
she is one of my fav student...n i'm sure
im one of her fav too,..hehehe...

sila lah menjamu mata dgn gambar2 gedix kami....hehehehe
















Thursday, November 11, 2010

.: 161010 part II :.

okies...setelah sekian lama saya memeram cerita kawen saya...saya nak share...nak simpan cerita kenangan hari bahagia ini untuk tatapan sendiri di masa hadapan...

16 oct 2010
malam sebelumnya sepupu n makcik pakcik sume dah dtg berkumpul kat umah...kekecohan sememangnya ada la kan...dan saya pakai inai malam itu...hahaha...alamatnye tdo pon lewat...adik n cousins pon sibok pakai jugak...huhu...biarkan aje...

bangaun pagi tu...macam ar...eh...ari ni ker...actually tak tau nak rasa ape..excited..risau...nervous...semua ada..yer la..anything can happen...byk dgr cerita kan sebelum ni...so, hati berdebar2..bgn pagi...sume org sibok2...ade yg masak untuk mlm nikah...boleh pulak mase nak iron bj melayu nan..x jumpe seluar bj melayu utk pkai masa kenduri...saya ni dah la kan..x boleh dgr benda2 cam ni..tros jd panas...n kelam kabut...cuba utk cool...siap2 coz after zuhur ada khatam quran..naik mandi pukul 1...solat zuhur...siap2 pkai baju...pastu make up la sket...n di touch up balik oleh cousin saya yana...huhu...saya make up pkai bedak aje...abes die dtg...die tonyoh la dengan segala blusher, eye shadow n lipstick...layan jer la...
alamak dah lewat...terkocoh2 amek quran...pastu tros tarik acah jd pengapit terjun since cousins yg lain x solat zuhur lg...aiseh....huhu...see..mmg kelam kabut n kecoh ok...pastu turun bawah trgk sume geng marhaban umi dah start sampai...saya tros amek tempat depan pelamin...







masa mengaji...khatam...baca doa khatam...sepupu saya yg comel..acah

masa start baca, punya la nervous...yer la..ngaji depan makcik2 yg mmg otai bab ngaji tu...huh..mau x berpeluh...start baca tu laju jer...haha..sampai umi tegur laju sgt...pastu dah ok...slow sket...pastu steady jer..alhamdulillah...selesai....pas selesai khatam quran, saya baca doa khatam...sayu gak baca...sebak je rasa dada...tapi control...pastu sesi marhaban...yeay!saya suka...hehehe...start dgn asmaul husna...selawat...lagu pengantin...tapi ada satu lagu touching...pasal jasa ibu n ayah...ayo...itu x boleh control punya...berderai juga air mataku....~belum time akad lagi ni~...kak ngah n umi pon...pastu makcik2 ku n geng marhaban umi juga ramai yg berderai...teringat kat arwah abah sebenarnya...kalaulah arwah abah ada...but i know, he prays for me from far...



pas selesai tu, umi minta saya ucap terima kasih untuk sume..wakil umi..sore sebak2 aje masa tu...sebab pas nanges...alhamdulillah...sume berjalan lancar....time kasih tak terhingga pada semua yang terlibat....
kumpulan nurul syuhadah presint 8, putrajaya

kumpulan nurul sakinah, putrajaya
pas ni kepada sesiapa yang berminat, boleh la contact saya...untuk majlis kawen ker..khatam quran ker..cukur jambul ke...boleh...boleh...setakat area bangi, kajang, puchong diorang cover lagi...hehehe...tros jadi agent tu...tp siyes mmg promote ni....hehehe


sekian sahaja cerita khatam...nti next enry sambong cite akad pulak yer...lagi malatop tau...hehe...
ni pic camera sdiri...tgu encik officil photographer bolum lagi...hehehe...enjoy d pics ya!

.: 161010 :.






alhamdulillah....dah seminggu saya bergelar isteri kepada zauji tercinta  
MOHD NAJMUDDIN BIN ISMAIL



syukran kepada yang ESA kerana mengizinkan dan mempermudahkan segala urusan...bermula dari persiapan, waktu khatam, waktu akad nikah, kenduri dan kehidupan selepas itu...syukur kepada Allah..



special thanx to my family...
umi-PN SHARIFAH RASIDAH BT SYED A HAMID
kak ngah-WAN RASHIQAH BT ABDUL RAHIM
waliku~WAN ABDUL MANNAN BIN ABDUL RAHIM
yang diingati selalu arwah abah~ABDUL RAHIM B ABD MAJID



FAMILYKU~~
~amiaman, mak eno, kak naqiya, abg an
~uncle yahya, kak syifak, abg awa
~amianjah, aunty jah, hadi ( time kaseh kerana bercuti...hehe...tersentuh), hazim, haziq, haris (for d selawat)
~amien, aunty molek, dekwa!!!, syed n kak na
~aunty, uncle zul, oly, kie n eira, nawal n atan, ikhwan, alan, adam n man
~amichen, aunty marziah, sarah, sherry,hud
~wan chik, uncle jasni, yana, apis, arah, acah n eyi

~kawan2 umi =)

n of course my darling,
RAFIDAH BT AHMAD
~menemani ku di saat2 itu...luv u sayang =)

dan kepada semua mereka yang terlibat secara langsung dan tidak langsung





doakan kebahagiaan kami ke akhir hayat...duniA dan akhirat...
dipermudahkan segala urusan...insya Allah...amin =)

post ni patutnyer publish dua minggu lepas...hehehe...
still trying to adapt to new life =)