~ my friends ~

Thursday, February 11, 2010

.: pertandingan nasyid~ :.

saya mengantok..saya letih...semuanya lah..complete package...

ar..nak kongsi cite..semalam ada pertandingan nasyid puteri~prostar punyer la..

teacher wan adalah judge ok!sesuai ker?hehehehehe..u tell me la..

here are some of d pics that i managed to capture eventhough was busy giving marks to the performances...ahaks!
this is the form 3 students performing..
nice one i would say..
best sgt!
enjoy..luv the solo~~
sgt comel n sgt well prepared
everybody just know what to do..nice owh~~
and they are only form 3..and i think they can go far if this is their form 3 performance !



di atas adalah anak2 saya form 5..
slowly now i'm getting closer to these students..
at first i was like, will i be able to get close to them..
as by getting closer will make my work as a teacher easier..
personally, saya amat memerlukan keserasian dalam mengajar..
bila dah serasi, keje jadi amat mudah..
erm..talking about their performance..
mmg best la kan..
form 5..dah besar..hehehe



ini adalah kanak2 riang yang baru nak membesar..
form 2 students..
ala~ala comel kan?
mmg sgt comel..
solo tu pown suara sedap..i like!

ini pulak adalah anak2 form 4 saya...
sangat biru...
n saya suke kaler biru...
nice n calm...don't u think so?hehehehe
performance diorg ok..
but i think..it could have been better...
next time ye girls!

ini pulak adalah form 1..
still baru...so...masih punya masa utk belajar dr akak2 glamer di atas yer..
you go girls!
satu nak puji...baju cantek owh!


ini pulak adalah artis undangan...boleh?
hahaha...
tapi diorg ni mmg best ar...mmg sporting..
bagi jer la..final year kan..
huhuhu

so keputusannya?
adalah~~~~TUNGGU YER~~~~

okies...ari ni adalah masuk ke kelas form 2 yg sy ada bengang dgn ade sorg budak tu kan...tapi kene la masuk ngajar la kan..tp mmg sy adalah tidak pandang kepada pelajar tersebut..kejam?erm..masih terasa sakit d hati..tgk la nanti..bila dah reda sket...bile la tu ek?hehehehe

suke ngajar 4m ari ni..sebab saya cuba utk menjadikan add maths interesting..ppl....add maths is fun okies! add maths is easy...as ABC! jadi cuba kaitkan dalam kehodupan mereka..contohnys, untuk memudahkan penentuan rane..saya bagitau buang negatif..macam dalam kehidupan..dengan adanya sifat negatif dalam diri kita, hidup kita kan susah..tp bile kita buang sifat negatif yang ada dalam diri kita, hidup akan bertambah senang...btol ak? jadinya tadi...untuk memudahkan keje, saya ajar mereka utk buang negatif itu...a

owh....saya suka add maths =)

3 comments:

muhammad safarin said...

"untuk memudahkan penentuan rane"

ape rane tu cikgu? renek?, range?

juga lawatilah

http://tanpadiriku.blogspot.com/2010/02/quadratic-functions-suatu-analogi-dalam.html

maznah said...

tcher rinduyer aktivi kt ostel...nasyid,sketsa,dikir barat...
x dapt dah nak rse skrg ni..

fidahchomell said...

range ar...aku tau ade ssilap eja..tp malas nak betulkan..n sebagai cikgu add maths silalah tahu ape yg cuba sy sampaikan yer...hehehe
aku dah bace post ko tu...mmg superb...baguslah ko....huhuhu

maznah~huhu...taw x per....