~ my friends ~

Tuesday, February 9, 2010

.: kekecewaan saya :.

semalam adalah assembly~biasalah hari isnin kan..
n semalam jugak adalah perlantikan pengawas sekolah..pengawas pss..pengawas koperasi..wah.meriah gitu!

saya rasa mcm nak tulis pasal perlantikan tu..nape?sebab sy dapat tau ramai students saya masuk blog saya. sekurang2 nya dgn update apa yang berlaku kat sekolah dapat lah mereka tau apa yang berlaku di sekolah...hehehe






di atas adalah beberapa gambar yg sempat disnap oleh saya..
saje jer..utk mengisi masa lapang di assembly..hehehe

yg kelakarnye adalah si tuba. agaknye dia dah kautim dgn akaknye~kak tura. maka tanpa segan silunya beliau telah memberikan pose yang comel semasa naik ke atas pentas untuk dicapture oleh akak asi nyer..hehe so cute~~

erm..ape lg ek yg berlaku ari isnin ek..ar..rasanya x share lg dlm blog ni ttg kekecewaan saya terhadap seorg budak form 2 tu..kecewa sgt2 samapi sy ras malas nak masuk ke kelas dia..x pernah rasa mcm ni dgn student.. x elok pown kan..naseb baik burn pg tu sebab assembly lama..rasa geram sangat2 dgn budak tu n disebabkan dia sorg je, saya rasa malas nak masuk ke kelas tu...argh! i hate this feeling owh~~

pas2 ahad pg tu mase g breakfast dgn otomen n izzah. he picked me up. n i found a book 'guru~jutawan akhirat' sempat belek2 je..x sempat tgk sgt..tp igt nak pinjam la nti..nak baca.. basically buku tu cerita ttg bagaimana seseorg itu dengan peranan sebagai guru boleh menjadi jutawan akhirat. terbaca satu petikan yg lebih kurang mcm ni lah. mcm mana geram pon kite dgn student kit. bgaimana marahnya kita terhadap pelajar kita, kita kene sabar. kerana tugas guru adalah mendidik. diorang jd macam itu sebab mereka masih lg perlukan bimbingan. bila baca tu, terus tersedar yg aku x patut simpan rasa geram kat budak tu. tp.................aku ini manusia biasa..........lagi2 seorang wanita yg memang diketahui umum adalah seorg yg sensitif. abes cam no.. sooner or later, i hope that i can get rid of this feeling kalau tak, saya adalah tidak boleh nak tgk muka budak tu...owh tidak~~~~~

cite ari ni pulak...x tau kenapa dgn sorg kwn ku itu..when i left her b4 going to class, she seems fine, when when i came back, i saw tears rolling on her cheek. ah sudah.. apekah? aku pegi kat dia, dia x nak cakap..so i let her cool down first. aku sebenarnya agak kesian gak kat dia..byk sgt yg mengganggu perasaan die.. but just keep it personally among few of us who knew about the story.

pas2 adalah meeting utk mesyuarat pibg yg akan berlangsung pada sabtu, 20 februari 2010...ala...nak pg cameron highland...cam no ni....huhuhu..
selain meeting pibg adalah beberapa teguran dr big boss kpd kami semua, teguran kepada warden...huhu...sabor je la...dah la jd warden, pas2 ade teguran lagi..apekan daya...nasib badan..pas2 utk cikgu yg ajar pjk..~saya! saya!~hehehehe...silalah ajar pjk yer..owh...harus ajar pjk...pasal buku kedatangan. yg lain x berapa nak dgr sgt...sebabnyer? ngantok owh!

3 comments:

muhammad safarin said...

sape budak tu kelas mane
aku nak tau gak. sms kt aku

-afiera- said...

now i can feel how being a teacher .***tah pape nk speaking hehe .
sy tolg mak sy jd gru media .
sgt bz .
huk99

Princess Dhyra said...

npe tc geram ng bdk form 2 tu??