~ my friends ~

Sunday, February 14, 2010

.: jangan sambut! :.

okies..rasenyer sumer pon tahu ari ni dikatakan sebagai valentine's day...sedari kecik mmg nyer aku tau adenyer ari yg dipanggil valentine's day...tp perlu ke kita umat Islam menyambutnya..

ada kwn tanya saya... 'ko valentine sambut kat ner?'...owh..haruslah aku terkejut kan..sebabnyer soalan itu ditanya oleh seorang yg baik dgnku..seagama dgn ku..n die tahu macam mana aku...aku terus terdiam n memandangnya..n dia pon sedar kot yg aku x selesa dgn soalan itu..'owh..x sambut yer'...haruslah tidak...lagilah my future hubby itu haruslah tidak kan menaymbut2 menda2 ini....nak mampos?huhuhu...

tak dinafikan ada yang berkata 'ala..kitorg saje2 jer..bukan sebab tu..saje jer..'

walaupon sajer2 tp kamu tetap seolah2 gembira dengan kehadiran hari tersebut...perlu ke?

sejujurnya aku sedikit terlupa bahawa tarikh itu adalah valentine's day...n tidak terfikir pon di mana..bagaimana n dengan siapa perlu menyambut...fine..ada yang panggil hari berkasih sayang or wut ever...14 february je ker hari berkasih sayang...aku adalah tidak setuju la kan...ape2 pon bile kite hanya menyambut hari kasih sayang pada tarikh ini seolah-olah kita mengIYA kan kegembiraan pada hari ini...

seperti yg kita sedia maklum melalui internet banyak yg kita tau sejarah hari Valentine..macam2 versi..terpulang la kepada mereka di luar sana utk menilai...

yang saya sellau igt hari Valentine adalah hari utk memperingati hari kematian seorang paderi yang bernama Valentine..owh apekah?

perlu ker kita umat islam utk mengingati hari itu...owh~~

sebagai peringatan kepada samua yang sedang membaca blog saya..especially yg tengah menyambut hari Valentine tu...helllo...kamu2 ni sume sedar ke tak lagi beberapa hari adalah ketibaan Maulidur Rasul..hari yg SEPATUTNYA kita raikan...kelahiran Nabi junjugan kita...

baiklah kamu semua sedar n buat persiapan utk menyambut Maulidur Rasul tersebut...selawat ke atas junjungan besar kita tu..dapat pahala..orait?

2 comments:

Lia3003 said...

kak wan, rindu kak wan.. huhu... sedih lah... rasa macam nak berenti keje.... xtahan

fidahchomell said...

yana...jgn la mcm tu...ni la cabaran tugas kita...kalo yana yg baru 3 bulan dah kata mc tu...cuba bygkan mereka2 yg lg lama dlm bidang kita ni...akak sentiasa doakan yana kuat...be tough k sis!