~ my friends ~

Wednesday, December 1, 2010

.: the beginning of our forever

salam all..





hahaha..maafkan saya kerana terlalu lama ambil masa untuk update pasal kahwin...auw...bz ke jd isteri..so..so..la...still learing the ABC of wifeylogy....baru sampai E je kot..see...dah more than one month kahwin, tapi banyak yang perlu dipelajari...haruslah!life is about learning kan..okies..okies..cut it short...mari kita mengimbas kenangan di 17 oktober 2010~ari reception di putrajaya

malam tu tidur pukul 3..sibuk bersama deq dah men'edit' slide show untuk kenduri,...hasinya tidur lewat..tp kene bangun awal..nak bersiap untuk kenduri pula..tapi kalau ada anugerah pengantin yang paling kelam kabut dan paling sibuk emmikirkan hal lain~it can go to me..why?pagi2 tu...masih berharap untuk mencari seluar baju melayu mannan yang hilang...then, sibuk cucuk2 bunga manggar...actually tak tau pon tugas ni patutnyer sapa yang hand;e ntah...tapi tak pe..set dalam mind..'it's my kenduri..let's do some work to make it worth'...hahaha...dengan bertungkus lumus bersama deq dah, saya pon mencucuk bunga manggar....so kalo sesiapa yang datang kenduri tu..dan tengok bunga manggar tu....hasil kerja saya ye =)

tengah sibuk2 mencucuk ( obviously tak mandi lagi ) tiba2 mandapat panggilan dari kak tura mengatakan bahawa beliau sudah sampai di dewan...mak ai...awal tu ka tura...kul 11..umi pon baru ke dewan...majlis start kul 12...huhuhu...selang beberapa minit, ustaz rahim pulak call
'cik wan...dewan tu dekat ke dgn umah mu...aku dah nak sampai ni....'
'erk...dekat la jugak...awalnye ustaz...saya tak mandi pon lagi..majlis start kul 12 la...'
''aku lupa la..kad aku tak bawa...'
'tak pe la..pegi je la dean...dah ade makanan...'

huhu...semangat tol ustaz rahim ni...terharu sebab dtg jauh dr sg besar...erk...jauh la tu kan....hahahah...for certain people...tq ustaz...saya kan comel dan dirindui sellau...watchaaa!

selepas selesai urusan mencucuk2...terusla saya naik atas dan bermandi manda...bersiap2..menunggu kedatangan puan andam..untuk menampakkan muka saya jelita sedikit dari kecomelan biasa..huhuhu...tepat pukul 12, mula la make up..masa make up....tangan sibuk menjawab telefon dari anak2...simpang lima...denagn arahan meminta cik nizam tidak membawa mereka pulang sehingga saya tiba di dewan...haha...saya kan terror bab menggoda...belajar dari intan owh...then , anak2 di jalan 3 call jugak cakap nak datang...terharu~~...pastu tunggu masuk zuhur, solat (first time solat dgn encik suami...syahdu terasa)..pastu kami berdua pon pakaila baju dan bersiap2...dalam pukul 2 bergerak ke petronas untuk bersama2 dengan keluarga encik suami berarak ke dewan....

sampai2 di dewan, dengan sopan santun, turun dari kereta yang dipandu oleh amichen saya...auw....terus berdiri di tangga sementara menanti kedatangan semua ahli keluarga encik suami...lepastu...pakpong..kepak.kepung...~ar...mp3 punya jer..hahaha...jimat kos dik oi....ni gbr senyum kegembiraan masa berarak...sampai kat dewan... aunty pekdah sound...kak long, jangan senyum lebaq sangat...auw...hehe...contorl...control...secontrolnya...
masuk ke dewan ade ramai assistant yang menunggu denagn bermacam arahan...stop di arch untuk selawat...okies bos...so, kami stop di dewan untuk berselawat...ha..selawat ni pon ade cerita...cerita kedai kopi?nah....cerita kenduri teacher wan la...


menunggu announcement daripada my two beautiful emcees of the day...kak naqiya and yana...

'majlis diteruskan dengan bacaan selawat oleh sepupu2 pengantin dan pelajar2 smka simpang lima diketuai oleh ustaz sobri'

what...kalo bole cakap macam tu dan hilangkan kesopanan sebentar..memang dah buat...waht a surprise...anak2 ku itu bukan saja datang tapi juga join selawat sekali...*i'm touched"..i mean who doesn't..it wasn't in the plan..but they can just make it...one of my aunties tany diorng kalo2 diorang leh join selawa...diorng dengan gembira terus okay!...i luv u boys!hehehehe~~~



selepas selesai, terus berjalan ke meja beradab(diiringi lagu doa seorang kekasih~~i like!)...tiada bersanding...pelamin untuk amek gambar semata2....lepas tu kat meja beradab...before makan, baca doa dulu...pastu makan...
tapi saya sempat kot makan hanya 3,4,5 suap...sebab melayan anak2 n kawan2 yang datang meraikan hari perkahwinan saya...tak pe lah...walaupun saya tak makan sangat...janji mereka happy...because if i'm a guest too..i would like to go and meet the pengantin to take pic with them...used to be just a guest...i don't mind =)

lepas tu...nest in tentaive is potong kek....diiringi lagu 'for the rest of my life'...



lepas tu, sesi bergambar dengan family kedua2 mempelai....lepas pukul 4 lebih, pegi sesi outdoor...sebelum pegi outdoor

zass...anak murid kesayangan datang~ida dengan kawan2 nya yg lain...tapi sedihnya makanan sume dah diangkat..sebab dah lebih pukul 4...itu satu la kelemahan buat di dewan...ida sanggup datang walaupon lewat....thanx soooo much dear!

alhamdulillah semua berjalan lancar...just like what i've planned...thank you Allah...cacat cela di sini..di sana memang la ada...biar berjalan dengan lancar...pasti ada sedikit kelemahan...tiada yang sempurna kan...

tapi apa2 pon Alhamdulillah...wedding yang diimpikan telah terlaksana..apa yang saya idamkan?saya idamkan wedding sebagai satu medium untuk adik beradik dan saudara mara berhimpun...kawan2 bertemu dan anak2 murid ber'reunion'...alhamdulillah...

ramai sepupu2 umi dari penang turun...kawan2 sekolah rendah..dan tuisyen...terharu...











kawan2 sek menengah...~zizah!seronok finally jumpe zizah setelah sekian lama...rasa nak lompat2 tapi macam tak patut pulak...hehehehe...

kawan2 matrik...oh my!i miss every single of u....dak jue came all the way from segamat...thanx darl...


kawan2 upsi!suke..suke....sume yang diharapkan datang...datang memenuhi jemputan..thanx yana datang jauh dari kota tinggi...termasuk noi yang tengah sarat...heee~~~~~

anak2 ku sayang...ex student...yang sekarang sambong belajar di merata2...datang kenduri teacher!time kasih juta2!students simpang lima yang datang naik bas...auw..terharu...siyes...tak lupa anak2 jalan tiga yang cute itu...
rakan2 seperguruan...hehehe...from simpang lima...staff simpang lima ayng datang...drive sendiri dan naik bas...time kasih sangat2....akak2 di smk jalan tiga jugak....almost 80% sesi petang datang...cikgu2 pagi jugak...












dan semua2 yang mengahdiri dan menjayakan majlis saya...
terima kasih...

*going to make one entry as a n appreciation to my family*

1 comment:

isminabilah said...

tcher,,
maaf saye n geng2 sabak xdpt dtg,,huhu

-nabila,ain kz,nadiah lasuan