~ my friends ~

Monday, November 29, 2010

.: cerita di malam itu :.

okies sambong entry pasal malam nikah tu...ntah nape rase cam kelam kabut jer..pas khatam tu...ntah dok sibok ape ntah...kocoh2..kul 6 br solat asar...huhu...owh...kecoh2..cr baju umi pastu sibok kak ngah n cousins nak anta mak cak gi shah alam..diorg ade kenduri mlm tu...
pastu aunty marziah naik..she was assigned to take care of me..to make sure that everything about me is ok...blabla....n thanx to my sayangness sebab teman kite dr mula sampai abes...hehe...pas solat asar tu...kak nor pon dtg (mak andam)...tros tenyeh2 muka den...macam bese kan saya tak biasa make up ni...jdnye bile sampai tang eye liner...mintak maaf...mmg jerit ler...heheheh...sampai kene marah la dgn kak nor...huhuhu...tak tahan seh...berair mata saya...pastu kul 7 gi solat maghrib...doa minta dipermudahkan urusan pada malam tu....pastu siap pakai baju...n selendang....crown n veil...alhamdulillah...sume settle by 8...dan saya pon trurun ke bawah utk bersedia ke masjid besi...
turun bawah sume tego lain nye muka kak long...owh...haruslah...saya bukan kaki make up...hehehe...

pastu dalam 8.15 sume bergerak ke masjid besi...naik dgn amiaman...tak tau berapa byk kereta lgi yg iktu kat belakang tu ntah...masa tu nervous tak terkata...hanya Allah yang tahu...yerla nak memulakan kehidupan baru...macam2 bermain di fikiran....tp kuatkan semangat ingat Allah...sampai2 kat masjid besi...(rabun...tak pakai spec)...hehe...so, hyanya mengharapkan org2 di sekekliling utk memimpin saya...aiseh...huhu...tros naik atas ke dewan solat...ade dua majlis malam tu...kami dapat port ngadap masjid putra...tros duduk...rombongan lelaki tak sampai lagi...debar gak ar...ustaz tok kadi pon tak sampai lagi...aduh...tp cuba untuk tenang je....tp memang debar gile la...amek tempat....kak ngah jd gtukang report...bgtau rombongan dah sampai...usatz dah sampai semua...lepas sume dah sampai...tros amek tempat...ustaz fairuz pon mulakan majlis...mula2 minta saya baca izin wali...pastu tandantangan..pastu khutbah nikah...masa ni...rsa cam nak menitis air mata...sebak mmg dag tak tertahan owh...ustaz bc pasal tgjwb ister, suami dan kehidupan selepas itu...pas dah bc khutbah, ustaz teruskan dgn majlis nikah..inilah moment yang saya tak akan lupa sanpai bila2...bila ustaz kata, wali sendiri yang nak nikahkan...ya allah, masa tu terus berderai, terus genggam tgn wan chik,..sebab kalo tak dpt semangat macam tu, confirm banjir...sebak yang tak dapat digambarkan...Alhamdulillah hajat untuk mannan sendiri nikahkan kak long di tercapai...sebab..senminggu sebelum tu nan macam dah surrender tak mau nikah...takut debar..in fact, masa kuar rumah pon nan x decide lagi...tp sampai kat masjid, pak2 sedara sume bg semangat...motivate dia...nah..,.he is really a surprise...mau tak berderai...
Alhamdulillah dengan dua kali lafaz, saya sah menjadi isteri kepada suami tercinta...lepas tu, suami (eceh...cam pelik mula2 nak guna suami...tp lama2 biasa dah...hehehe) pegi wat solat sunat...saya salam umi....Alhamdulillah bersykur kepadsa Allahg keraba dengan izinNya telah mempernudahkan urusan saya....
pastu bagi mas kahwin, sarung cincin, sarung gelang, terus gerak balik...sempat jumpe intan, kak zarina, yana n mc yoo yg dtg ke masjid...
cerita kelakar...tine ni lah si fathin saadah (student saya) tau yg saya-teacher nya kawen dgn sedaranya...hehehe..saya tau lama dah..tp dia br tau malam nikah tu...excited je die,...teacgher kesyangankan...hehehehe...kantoinye masa fathin (ikut rombongan lelaki la) nak naik lif, terserempak dengan teacher intan dia..pastu sembang2...

'teacher nak pegi mana?'
'nak pegi tecaher wan nikah ni...'
'owh...saya nak pegi tengaok sedara saya nikah...tu sedara saya...(sambil tunjuk encik suami)'
'tu la suami teacher wan'

maka...terbuka lah rahsia yg disimpan hampir 2 tahun...hehehe...
she is one of my fav student...n i'm sure
im one of her fav too,..hehehe...

sila lah menjamu mata dgn gambar2 gedix kami....hehehehe
















1 comment:

kiwi_baek! said...

Ya Allah~ mmg sy xsangka sgt n sgt2 lah blur~ sungguh pantas masa b'lalu~ tp still saat2 indah tu dlm ingatan.. semoga tecer b'bhagia hingga ke Syurga Ilahi~