~ my friends ~

Thursday, January 28, 2010

.: nak ty pasal math :.

huhu.....semalam x dpt update...besela...tanggungjawab sebagai seorg warden kan....wah....

nak cakap...eh...chop...tulis...sebenarnya byknye keje............................................

tugas baru~kene jaga bilik komputer...helped by en hafiz yg comel...hehehe..n cikgu najib jugak...

nak kene wat borg permohonan..pas2 buku rekod kemasukan...carta organisasi....tp....................


satu pon x start lagi..ye ar...meeting br semalam kan...pas2 ari duty jgn haraplah kan nak tgk wat keje kan...penat...kene jg anak2 yg seramai 500 org...nak mkn pown curik2 masa...huhu...

tp akan ku usahakan....yeah!!!!go teacher wan!chaiyok!!!!

sambong cite...

selasa malam rabu tu yana call..yana ni adalah cikgu praktikal kat sekolahku dulu...mmg close la masa die prak kat sekolahku...

semalam call nk ty pasal math...huhu...igt kan mende la..byk revise balik topik mase zaman kanak2 dulu....dgr cite die posting kat skolah yg 70% chinese...erm...mcm susah jer...i mean...to gain their respect..bile dgr cite yana...takut la pulak nak pindah sekolah n dapat students yg susah nak dikawal.....risaunyer!!!!!!!!

tapi..................................................................










tak kan la selama2ny aku nak dok kat simpang 5?erm...nak gak dok dgn umi kat putrajaya!!!!!

tapi....mampukah aku menghadapi kerenah yang pelik2 n yg mmg aku x berapa nak jumpe la kan kat simpang 5 ni.................

bukan lah x de budak nakal langsung kat sekolah ku itu....tp still under control...n walaupon kdg2 mmg wat aku mengamuk tp cepat je sejuk dgn dak2 ni...tanye safarin~sebab dak2 kelas die sgt hebat...hehehe...otai2 belaka...x gtu safarin?kihkihkih....

dah nak masuk sebulan dah aku ngajar utk tahun 2010 ni...tp...msih ade beberapa kelas yg aku masih belum dapat rentak n belum serasi...erm...maksudnye...aku x berapa selesa lagi n sentiasa perlukan mood utk masuk ke 'kelas'2 itu...tp ade beberapa kelas yg aku mmg enjoy lah!budak2 happening...supportive...mmg enjoy!n aku mmg selesa...walaupon students2 dalam kelas tu perlukan lebih bimbingan utk subjek yg aku ajar...tp...aku selesa dgn diorg...erm...kdg2 better ngajar kelas yg x berapa depan tp kite selesa n budak2 terima cra kita n respect kita...walaupon kdg2 adalah menuntut kesabaran yg tinggi utk memahamkan mereka...aku rela begitu drpd masuk kelas yg students2 nye adalah mahu tunjuk yg mereka hebat...hebat ker?hehehehehe

esok adalah road run di seklah ku...apekah tugasanku?

hehehe...as usual...saya adalah mc bersama cik intan rohaida bt mat ludin...dah lah tgh ulcer ni...help~~

3 comments:

nawal said...

cekgu, pakailah bonjela nk ilang ulcer tuh ;p

muhammad safarin said...

budak2 kelas aku semua baik2 belaka ye

fidahchomell said...

nawal: dah pakai...it's healing...hehehe...

safarin: ye..aku tau mereka mmg baik2 belaka...eh..time kaseh blanje aku...nti aku blanje ko plak kat kak saniyah eh...hehe