~ my friends ~

Wednesday, March 3, 2010

.: owh............... :.

early2 morning td kete saye x leh start...owh..saya udah kelewatan..panik sudah saya..as always..call my umi...umi kata apa2 pun pegi sekolah dulu..tumpang kawan..ok..tumpang kawan..tumpang kawan..erm..sape yer..ar..intan...intan cam gerak agak lambat..so..dengan penuh harapan, saya pon call la cik intan..

"intan..kat maner?"~suara sedey okies..
"kite baru kuar umah..nape kak wan?"
"ar..intan..amek la akak kat umah"
"nape..ok..kite dah otw"
"kete x leh start..batery kong"

pas2..intan pon sampai..tumpang la cik intan sampai ke sekolah...huhu..pas2 wan chik anto nombor phone aig road ranger..call la encik aig tuh..pastu die amek details sumer..dia kata..nti dia anta wakil mechanic ke tempat ku..tp saya kabo awal2..yang dtg after 3 la..coz keje kan...

n rabu adalah hari duty saya..cam ne eh...kautim dgn ustaz rahim..beres..die bagi pelepasan..

so..balik dgn cik intan..cik intan anta balik umah..pas2 call aig balik to confirm bout the mechanic..pas2 encik mechanic pon dtg..die pon telah membelikan saya bateri baru n menggantikan bateri yg lama...

pas2 dia pon balik..lalu saya pon bersiap2 untuk pegi sambong duty kat asrama..

lalu saya pon start kereta dan on air-cond..nak tau ape jadi?enjin kete berasap..saya panik..lalu melompat keluar dari kereta..dgn rakusnya telah membawa keluar laptop seklah dan juga handbag..ye lah..at least..kalau jadi ape2..brg2 penting ini sudah diselamatkan..~minta dijauhkan~

panik..x tau nak wat per..call balik encik mekanik..encik mekanik pon dtg..die try start..tp okies jer..pas2 die tekan minyak banyak2 kali..keluar asap jugak..saya mau nanges..sebab dia kata kipas rosak..pas2 dia ada sebut satu term yg saya x brape pasti~ok..fine..ye..saye mmg buta enjin..tau drive saje....n it will cost hundreds to change it..mak ai....bulan ni dah lah byk pakai duit..dengan semalam bayar kat celcom..tolonglah saya..owh..saya anggap ini semua adalah dugaan dan cabaran utk saya...

pas2 mmg x ke duty la..takut ma nak drive kete..tibe2 berasap..sape nak jawab?
call ustaz rahim utk inform die..n called my umi to tell her too on what had happened..
n called FH to tell him too..
n berjurai sudah ketika beritahu FH..x leh tahan dah...agak tensen..dgn hal semalam..ni tambah lagi..
ya Allah..berilah ku kekuatan utk menerima dugaanMu..aku kene kuat..ini semu ujian utk aku..sama ada aku adalah seorang yang mampu bertahan atau tidak..
FH nak tolong..jauh di Nilai sane..pas2 die minta adik die atg tgk kan kete saya..
sebelom adek FH dtg..adik saya call utk tanya apa yg terjadi..dia advise la..kot2 temperature tinggi..tp temperature okies..then,
so..my adik ipar-to-be pon dtg ke umah saya utk melihat ape2 yg patot..dia gi test drive..n katanya mcm x da ape2..tp die advise pegi perodua esok utk further check in case of anything..owh..okies..
nan pon baru call td advise menda yg same..

erm..baiklah...adik2 ku..saya akan pergi check esok yer..huhu..

thankie la my adik ipar-to-be kerana sudi menolong bakal akak ipar mu ini..
n thankie adik ku kerana menelefon dr putrajaya same utk check keadaan saya..

thankie all..

owh..lepas ni perlu untuk belajar utk lebih mengenali n mendalami myviku sayang~~

3 comments:

maznah said...

tcher..sape FH???
so surprise..huuhuh~~

nabilah_5F said...

ya..btl3..sbr tcher..myvi da ok??

fidahchomell said...

hehehe..Fh?hehehe..ade la...

alhamdulillah myvi dah ok