~ my friends ~

Thursday, November 11, 2010

.: 161010 part II :.

okies...setelah sekian lama saya memeram cerita kawen saya...saya nak share...nak simpan cerita kenangan hari bahagia ini untuk tatapan sendiri di masa hadapan...

16 oct 2010
malam sebelumnya sepupu n makcik pakcik sume dah dtg berkumpul kat umah...kekecohan sememangnya ada la kan...dan saya pakai inai malam itu...hahaha...alamatnye tdo pon lewat...adik n cousins pon sibok pakai jugak...huhu...biarkan aje...

bangaun pagi tu...macam ar...eh...ari ni ker...actually tak tau nak rasa ape..excited..risau...nervous...semua ada..yer la..anything can happen...byk dgr cerita kan sebelum ni...so, hati berdebar2..bgn pagi...sume org sibok2...ade yg masak untuk mlm nikah...boleh pulak mase nak iron bj melayu nan..x jumpe seluar bj melayu utk pkai masa kenduri...saya ni dah la kan..x boleh dgr benda2 cam ni..tros jd panas...n kelam kabut...cuba utk cool...siap2 coz after zuhur ada khatam quran..naik mandi pukul 1...solat zuhur...siap2 pkai baju...pastu make up la sket...n di touch up balik oleh cousin saya yana...huhu...saya make up pkai bedak aje...abes die dtg...die tonyoh la dengan segala blusher, eye shadow n lipstick...layan jer la...
alamak dah lewat...terkocoh2 amek quran...pastu tros tarik acah jd pengapit terjun since cousins yg lain x solat zuhur lg...aiseh....huhu...see..mmg kelam kabut n kecoh ok...pastu turun bawah trgk sume geng marhaban umi dah start sampai...saya tros amek tempat depan pelamin...







masa mengaji...khatam...baca doa khatam...sepupu saya yg comel..acah

masa start baca, punya la nervous...yer la..ngaji depan makcik2 yg mmg otai bab ngaji tu...huh..mau x berpeluh...start baca tu laju jer...haha..sampai umi tegur laju sgt...pastu dah ok...slow sket...pastu steady jer..alhamdulillah...selesai....pas selesai khatam quran, saya baca doa khatam...sayu gak baca...sebak je rasa dada...tapi control...pastu sesi marhaban...yeay!saya suka...hehehe...start dgn asmaul husna...selawat...lagu pengantin...tapi ada satu lagu touching...pasal jasa ibu n ayah...ayo...itu x boleh control punya...berderai juga air mataku....~belum time akad lagi ni~...kak ngah n umi pon...pastu makcik2 ku n geng marhaban umi juga ramai yg berderai...teringat kat arwah abah sebenarnya...kalaulah arwah abah ada...but i know, he prays for me from far...



pas selesai tu, umi minta saya ucap terima kasih untuk sume..wakil umi..sore sebak2 aje masa tu...sebab pas nanges...alhamdulillah...sume berjalan lancar....time kasih tak terhingga pada semua yang terlibat....
kumpulan nurul syuhadah presint 8, putrajaya

kumpulan nurul sakinah, putrajaya
pas ni kepada sesiapa yang berminat, boleh la contact saya...untuk majlis kawen ker..khatam quran ker..cukur jambul ke...boleh...boleh...setakat area bangi, kajang, puchong diorang cover lagi...hehehe...tros jadi agent tu...tp siyes mmg promote ni....hehehe


sekian sahaja cerita khatam...nti next enry sambong cite akad pulak yer...lagi malatop tau...hehe...
ni pic camera sdiri...tgu encik officil photographer bolum lagi...hehehe...enjoy d pics ya!

2 comments:

Pina :) said...

tecer..saya cop kump.nurul syuhada tu ye..7tahun lagi..haha

Pina :) said...

tecer..saya cop kump.nurul syuhada tu ye..7tahun lagi..haha