~ my friends ~

Saturday, April 10, 2010

.: i am now....menjual ikan :.

salah kah saya menjual ikan?
dalam keadaan saya sekarang ini...ada yang kata saya menjual ikan kerana lebih mementingkan ikan berbanding2 tugasan rasmi saya...

tapi...adakah sesapa yang faham tentang kenapa saya terpaksa menjual ikan...

saya masih belum bersedia...semalam masa encik tunang dtg umah..cite kat dia..pastu dia kata..biarlah orang nak kata kita jual ikan ke ape ke..tiada sapa yang berada di posisi yang sedang aku alami sekarang...

ye..ramai yang mengatakan tak ada apa2...ye..insya Allah mudah2an lepas ni tak ada apa2 dah...bak kata kak Sarijah, benda ni boleh jadi kat mana2 kalau dah ditentukan..ye..memang benar..tapi sekarang ini, saya yang berhadapan dengan situasi ini...

bukan saya tak ingat kat anak2 di sungai besar..sangat teringatkan diorang...sangat2...tertanya jugak...macam mana lah diorang...tapi tiap kali cuba untuk bangun dan berfikir positif untuk pulang, pergh...bayangan hitam itu yang menganggu fikiran...tak pasti sampai bila hal ini akan berlanjutan...erm..tak pe..saya perlu kuat semangat...

tapi saya dapat merasakan, at the end of it, i think i just have to go back there..tadi bincang dengan umi, terus berdiri bulu roma memikirkan kehidupan di sana...

ye..saya perlu kuat..kawan2 yang datang semua kata saya perlu lawan...erm..saya harus cuba..lagipun sampai bila nak menyusahkan umi...aku rasa selama aku cuti ni, aku sangat2 la menyusahkan umi....

as for now, wedding is not my priority..yet...as my recovery snatch the top place of my priority..plus, dengan status kesihatan yang belum pasti dan belum pulih, saya belum bersedia untuk memikirkan hal2 perkahwinan..dan saya berharap urusan untuk menunda tarikh di persetujui terutama oleh bakal mertua saya...plizz...plizzz...plizzz....

fine....saya adalah menjual ikan sekarang..........

jual ikan=selfish =)

4 comments:

Smkagama S5 said...

CISSS22222 terpedaya aku..ingat hg dah jadi tokey ikan...cisss

cluMsY said...

Kak Long, the most important is your safety now. And my advise, kak long tukar sekolah yer. It will be better to stay nearer to someone we loved. Mmg laa malang itu tidak berbau n it can happened anywhere, tp klu bnda tu terjadi dgn kehadiran org tersyg di sisi, itu adalah kekuatan kita. Just an opinion..Try minta tukar laa yer.

nadcan said...

"So when you lose your way
To Allah you should turn
As HE promise HE will always be there…"

fidahchomell said...

smkagamaS5
~ada org kate aku jual ikan skang ni....

dikwa:
~pray for me...

nad:
~thanx dear