~ my friends ~

Sunday, May 9, 2010

.: m.o.t.h.e.r's d.a.y :.

hari ini adalah mother's day..ok..walaupon dah lewat malam..n i know i am late to write this post..but..hey, to celebrate our mother is not only on the mother's day...everyday should be the mother's day right?hehehe

ok..yes..i know that i've promised to write bout my last day n d daysss that i've spent so far in my new school..but since today is mother's day..i'm taking this opportunity to write about my umi...

tadaa....
ini lah umi saya...
pn sharifah rasidah bt syed a hamid....
anak ke 4 dari 9 beradik....
bekas pegawai kerajaan di jabatan perangkaan..
dilahirkan pada 20 july 1951..

saya sangat sayangkan umi saya...
i'll do anything for my umi...
most of my friends..they know how close i am to my umi...
n betapa manjanya saya dengan umi saya...
in fact, students saya pon kata saya anak manja umi saya...
haruslah!

boleh dikatakan antara adik beradik yang lain, 
saya yang selalu macam2..
ye..saya terima sebagai ujian yang telah ditetapkan...
tp dalam macam2 tu, umi yang byk berkorban,,
mase umur 6 tahun, lemas di kelantan, umi yang jaga kat hospital...
pastu masa form 3, operation apendiks..
cuti 2 minggu...umi jugak yg jaga...
masa ni arwah abah ada lagi...
pastu macam2 yang umi uruskan pasal saya...
dengan kes terbaru ni, umi yang banyak tenangkan saya...
kalau  x da umi, saya x tau macam mana saya mampu utk lalui benda2 yg saya dah lalui..

umi is also a good wife..
trust me..
she is...
masa arwah abah operate jantung, msa tu saya darjah 6, tgu result upsr,
umi jaga arwah abah..dengan  kami kecik2 lagi....
pastu arwah abah kene strok masa saya form 4, umi jaga...
ulang alik hospital ke rumah..
masa tu dok ampang, ulang alik ke hkl...
pastu lepas saya abes spm, arwah abah kene strok lagi, kali ini bed-ridden...
sebab kene strok kali ke2...
masa ni la saya betul2 kagum dengan  umi....
dengan kekuatan dan ketabahan umi sebagai seorang isteri dan seorang umi...
masa tu saya dah abes spm, boleh tlg umi jaga arwah abah...

di kala saya susah, umi sentiasa di sisi...
memberi semangat dan motivasi...
sentiasa menemani dan berkorban...

dan alhamdulillah, saya n adik2 dah bekerja...
kami dah mampu berkongsi apa yang kami peroleh dengan umi...
walaopon x sempat dengan arwah abah,
al-fatihah sentiasa mengiringimu...

umi...
u r the queen of my heart...
i luv u sooooooooo much.......
i'll do anything....anything just to make u happy...
i promise to take care of u till my last breath...

i am glad that u r mine =)




happy mother's day....







2 comments:

iam`n` said...

hargai pengorbanan ibu bapa..
smoga tc m`jd ank yg solehah..ameennn

fidahchomell said...

aminnn...
u too nabilah...
blaja rajin2...igt jasa ibu bapa..
dapat keje elok2..
nanti sume gaji kite rase nak spend utk parents jer..mcm yg tcer rasa skrang...