~ my friends ~

Thursday, July 26, 2012

.: come back....munkin? :.

wah....baca balik post2 lama...rindu la pula kat blog ni...blog ni dah banyak jadi tempat saya menulis..dari zaman belajar..kerja, belum kawen n sampai dah kawen...n now dah jadi mak orang kot..
*terasa diri ini tua*
rindunya nak menulis lagi..bukan tak ada masa cume amat jarang buka blog..hee....erm...shud i start back my writing?heee...

still not too late for me to wish you..yes you!yup...you, the one who reads this post
SELAMAT BERPUASA
semoga bulan puasa ini akan menjadikan kita semua insna yang lebih baik di sisiNya dan semoga kita semua dapat meningkatkan amal ibadat.
Sebelum puasa hari tu, to be exact, 2 hari sebelum berpuasa, my student passed away due to accident. rasa macam mimpi, nampak arwah lalu sebelah kereta the day befor. then pegi sekolah the next day, dapat berita kemalangan arwah dan alam masa 10 minit lepas dengar berita itu, dapat pula cerita arwah dah tak ada. petang tu lepas balik sekolah pegi ziarah rumah arwah. sedih, sayu tengok mamanya. naluri ibu saya tersentuh. kehilangan anak yang dikandung 9 bulan dan dijaga, hilang sekelip mata.
dah sampai masa. kita sebagai hambaNya harus redha. 
tapi, berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul

semoga allahyarham muhammad syahmi syafiq b mod syukri ditempatkan bersama orang2 yang beriman...insya Allah

2 comments:

Anonymous said...

salam.i was there at d site of accident.mcm you jugak i. feel perasaan seorang ibu......coz im also a mother.even though i dont know arwah n ibunya cikgu faridah.now rasa mcm dah kenal sgt diaorg coz i read a lot of blogs bout arwah n listening to people around rgarding gud things bout him.

fidahchomell said...

duduk bangi ke? tu la..but kak min (cikgu faridah) is really strong. she is able to come talk and talk at the assembly regarding the accident only after 4 days her son passed away. she heard lots of comments bout the incident n afraid that ppl will blame each other ( arwah's friends). so, she came with her husband to clear the matter n how she is redha for what had happened...tabah sangat kak min